Schoorsteenvegen

Schoorsteen moet elk jaar geveegd worden

Schoorsteenveegbedrijf De Roetmeester is gespecialiseerd in het vegen van schoorstenen. U kunt ons met een gerust hart specialisten op dit gebied noemen, een schoorsteen heeft immers voor ons geen geheimen.

In principe moet elke schoorsteen en elk afvoerkanaal tenminste éénmaal per jaar vakkundig geveegd of gecontroleerd worden. Zo luidt het advies van de brandweer. Jaarlijks moet de afvoerpijp van zijn aanslag worden ontdaan. Dat geldt voor kolen- oliehaarden, en houtkachels. De afvoerpijp van gaskachels moet gecontroleerd worden ter voorkoming van koolmonoxide vergiftiging. Van een openhaard of houtkachel moet, bij regelmatig gebruik, het afvoerkanaal zelfs meerdere malen per jaar worden gereinigd. Dit omdat vaste brandstoffen, zoals hout en kolen, meer vervuiling geven en er dus meer aanslag in de schoorsteen komt. Bij een temperatuur van ongeveer 500 ºC, die u al snel bereikt wanneer u de kachel stookt, vliegt deze laag in brand en de schoorsteenbrand is een feit.

Ook voor uw brandverzekering is het tenslotte noodzakelijk dat u regelmatig de schoorsteen laat vegen. U bent alleen voor de schade na een schoorsteenbrand verzekerd wanneer er geen sprake is van achterstallig onderhoud. Bij de meeste verzekeraars moet u na een schoorsteenbrand via een rekening aan kunnen tonen dat de schoorsteen geveegd was. Na het vegen van uw schoorsteen ontvangt u dan ook altijd een factuur waarop de datum van vegen staat vermeld. Ook kunt u deze te allen tijde opvragen.

Contact

Neem contact met ons op

Contact